2009. június 15., hétfő

Kóser internet indult

Szombaton nem frissül a tartalom, és kizárólag a rabbik által engedett tartalom látható - tudósít az ITcafé.

Egy, az ortodox zsidó vallás követői által is használható webes keresőt indított egy izraeli vállalkozás – írja tegnapi hírében a Reuters. A kugli nevű kóser étel és a legnépszerűbb keresőmotor, a Google brandjének összemosásával Koogle-nek keresztelt oldalon kizárólag olyan tartalmak jelennek meg, melyek nem lépnek túl a rabbik által szabott korlátokon.

Yossi Altman, a szájt üzemeltetője a hírügynökségnek elmondta, hogy például szexképek és szexuális jellegű tartalmak – vagy ilyenekre mutató hivatkozások – nem találhatók itt. A Koogle híroldalakra és internetes boltokra is linkel, de csak olyan olyan esetben, ha a lapok nem sértik a rabbik útmutatásait. Tévékészülékekre mutató hivatkozásokat például hiába is keresnénk, mivel az ortodox hívők számára tiltva van a televízió használata. „Ez egy kóser alternatíva az ultraortodox zsidók számára, hogy ők is böngészhessenek az interneten” – magyarázta Altman, hozzátéve, hogy a fejlesztést a rabbik is szorgalmazták.

A Koogle-ön természetesen szombaton (sábát) nem jelenik meg új tartalom, sőt ezen a napon vásárolni sem engedi a látogatókat az oldal – jegyzi meg a Reuters.

http://kitekinto.hu/hatter/2009/06/15/milyen_a_koser_internet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése