2009. június 30., kedd

Bugárék kezdik a hídverést

Már összegyűlt a szükséges 10 ezer aláírás az új párt alapításához, jelentette ki Bugár Béla, a Híd előkészítő bizottságának tagja. Pontos számot még nem mondott, mivel jelenleg is folyik az összesítés. A Híd várhatóan pénteken jelenti be, hogy hány aláírást ad le a párt bejegyzési kérelméhez.

Az aláírásgyűjtést másfél héttel ezelőtt kezdték meg a csallóközi Egyházkarcsán, és még jelenleg is folyik. „Még összegezzük az összegyűlt aláírásokat, és várhatóan jövő héten, a készülő alapszabállyal együtt kérjük a belügyminisztériumtól a párt bejegyzését” – mondta Bugár.

Igyekeznek a szükségesnél jóval több aláírást összegyűjteni, hogy a bejegyzés minél gyorsabb legyen. Az alakuló kongresszust várhatóan – a belügyminisztériumi bejegyzés gyorsaságától függően – július első felében tartják meg, ezen választják meg a párt első tisztségviselőit is.

„A közgyűlésig szeretnénk legalább egy szintből álló pártstruktúrát kialakítani” – fejtette ki Bugár. Az első közgyűlésen várhatóan azok lesznek majd jelen, akik aktívan részt vettek az aláírások összegyűjtésében. Időközben készül a pártprogram is, ennek elfogadása őszre várható.

http://kitekinto.hu/karpat-medence/2009/06/24/bugarek_kezdik_a_hidverest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése