2009. június 11., csütörtök

Kalózpárt alakul Szlovákiában

Szlovákiában Kalózpárt néven új párt indul, mely a szerzői jogokról és az internetes magánéletről beszélne, írja a Sme.sk.

A párt Facebook közösségi oldalon létrehozott profiljában nyilvánosságra hozott információk szerint az alapítók pénteken útjára indítanák a piratskastrana.sk weboldalt, melyen jelenleg már készen áll a publikációs rendszer.

„A svéd Piratpartiet támogatásával Szlovákiában is megalakul a Kalózpárt, örömmel vesszük ha csatlakoztok“ – írják a szervezők. A weboldalnak a Facebookon eddig 209 rajongója van.

„Nemsokára elindítunk egy petíciót, melyben 10 ezer aláírást szeretnénk összeszedni a pártalapításhoz“ – áll az internetes oldalon.

A szlovák kalózpárt a cseh párthoz hasonlóan a svéd Piratparteit mintájára indul. A svéd párt 2006-ban a ThePirateBay.org szerver mellett indult el. Svédországban nagy népszerűségnek örvend a párt, az EP-választásokon 7 százalékot szerzett, így bejutott az Európai Parlamentbe.

A szlovák Kalózpárt profilja szerint a programjuk nagyon hasonlít majd a svéd párt programjára. A pártalapítók neve nem ismert, sem a Facebookról, sem a készülő oldalról nem lehet megtudni semmit.

http://kitekinto.hu/karpat-medence/2009/06/11/kalozpart_alakul_szlovakiaban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése