2010. március 29., hétfő

Tőkés Lászlótól válni akar a felesége


Tőkés Edit huszonöt évig bírta, de most kitálalt: állítása szerint a volt püspök többször félrelépett, a családjával pedig írásban, hivatalos levélben kommunikált. Az EP-képviselő élete legnagyobb próbatételének nevezte a történteket.

Tőkés Edit hűtlenséggel vádolja a férjét, és már be is nyújtotta a válópert az európai parlamenti képviselő, volt református püspök ellen, írja [1] az uh.ro erdélyi magyar hírportál.

A nő állítása szerint Tőkés Lászlónak "számtalan kalandja volt", ezeket levelekkel, SMS-ekkel tudja bizonyítani. Elmondta, huszonöt éves házasságuk során "szellemi trauma és terror áldozata volt", férjének abszurd szokásai voltak, például írásban kommunikált a családjával.


„Olyan helyzet állt elő, hogy velem és a gyerekekkel is hivatalos levélben kommunikált. Körülbelül kétszáz levelet küldött, valamint volt egy napló is, melybe hozzánk intézett kérdéseit jegyezte fel. Nekünk kötelességünk volt felírni minden egyes kiadásunkat, csatolva a számlákat és pénztárjegyeket" – írja válóperi kérelmében Tőkés Edit. Ugyanitt megjegyzi, férje nem volt hajlandó vele mutatkozni barátai körében, valamint semmilyen vacsorán, vagy egyéb eseményen sem.

Élete legnagyobb próbatétele

Tőkés László az MTI kérdésére elmondta, hogy felesége egy hete adta be a válópert, miután tavaly decemberben elhagyta őt, és otthonukból elköltözött. "Mivel ezen a helyzeten nem tudtam változtatni, döntését kénytelen vagyok tudomásul venni és tiszteletben tartani" - mondta Tőkés László.

Közölte: család- és gyermekszerető emberként élete legnagyobb próbatételeként és válságaként éli meg a történteket. Az ügy további részleteibe nem avatja be a nyilvánosságot, mivel családját óvni akarja a nyilvánvaló politikai ártószándéktól, valamint a bulvársajtótól.

A politikus hozzátette, hogy munkájának és hivatásának a továbbiakban is megpróbál töretlenül eleget tenni.

Levél a különutas életről

Arról, hogy nincs minden rendben a házaspár körül, már tavaly nyáron lehetett hallani. Tőkés László egy nagyváradi sajtótájékoztatón bemutatott egy levelet [2], amit a feleségének tulajdonítottak. Ebben a levélben az áll, hogy Tőkés hátat fordított temesvári bajtársainak, a "családi életünket pedig felszámolta (...) saját különutas életét hivatalosan megalapozta".

Tőkés László az Erdély Online cikke [3] szerint úgy fogalmazott, "szinte testi fájdalmat okoz az a rengeteg támadás, ami személyemet éri, de próbáljuk méltósággal elviselni ezeket a dolgokat".

http://index.hu/kulfold/2010/03/29/tokes_laszlotol_valni_akar_a_felesege/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése