2010. március 7., vasárnap

Korlátozzák az Oscar-beszédeket


A köszönőbeszédek rendszere is megváltozik az idei Oscar-gálán. Ezúttal a díjra esélyesek két beszéddel készülhetnek, és csak a rövidebbet mondhatják el a színpadon. A jelölteket a szervezők ki is oktatták, mit (ne) mondjanak.

Az idei Oscar-gála más lesz, mint a korábbiak. A jelöltek kioktatást kaptak, hogy ne köszönjék meg szeretteiknek és életük számos résztvevőjének, hogy idáig juthattak, csak azt mondják el 45 másodpercben, mit jelent számukra a díj.

"Az egész gála legutálatosabb része a "köszönöm anyukámnak"-típusú ömlengés. Ezért idén arra kértünk mindenkit, hogy két beszéddel készüljön. A rövid és velős elhangzik majd a színpadon, aztán minden győztes videóra mondhatja, kinek hálás, és a felvételt felrakjuk az internetre. Így senki nem unja magát halálra" – mondta a rendezvény egyik producere, Adam Shankman.

Az olyan idei nagy esélyeseket, mint George Clooney, Sandra Bullock, Meryl Streep vagy Jeff Bridges a szervezők ki is oktatták egy prezentáción az újításról. Hogy a jelöltekből lett győzteseknek mennyire sikerül majd betartaniuk az új szabályokat, az március 7-én derül ki, a 82. Oscar-gála estéjén.

Nem ez az egyetlen újítás egyébként, amit idén az Oscaron bevezettek. Mint arról korábban beszámoltunk, az igazságosabb ítélet kedvéért ettől az évtől kezdődően öt helyett összesen tíz filmalkotás szerepel a legjobb film díjára jelöltek között. Ahogy arról már szintén írtunk, olyan művek versenyeznek, mint például az Avatar, a District 9, A bombák földjén, a Becstelen brigantyk, a Fel! vagy az Egek ura.

http://kultura.hu/main.php?folderID=882&articleID=297165&ctag=articlelist&iid=1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése