2010. március 8., hétfő

1960-ban alakult az első Playboy-klub


Dögös fotók: Ötven éves a híres cicileső birodalma

Kerek évfordulóra készül az idén a Playboy-birodalom: ötven évvel ezelőtt, 1960. február 29-én hozta létre Chicagóban a cégalapító, Hugh Hefner az első Playboy Klubot.
Az intézmény megszületése egyszersmind lehetőséget nyújtott a Playboy Nyuszik (Bunny), a lengeöltözetű, nyuszi kosztümös, tökéletes testű lányok kulturális ikonjának megteremtésére is, jóllehet kezdetben csak a felszolgálás volt a feladatuk.
A cég hatalmas partikat, kiállításokat és visszaemlékező cikkek megjelentetését tervezi a jubileumra. Június 10-én a világ ötven városában rendeznek egyszerre Playboy Klub-partikat, de hogy pontosan hol, az egyelőre még titok.

Az eredeti Playboy Klubokból egyébként - számuk a kezdeti időkben mintegy negyvenre rúgott - ma már egy sem üzemel. Az Egyesült Államokban az utolsó 1988-ban zárt be.

A nyuszi kosztümös felszolgáló lányok "ötlete" azonban túlélte a bezárási hullámot, olyannyira, hogy 1996-ban Las Vegasban, a Palms Casino Resortban újra megnyílt egy Playboy Klub. Példáját az idén két másik követi, méghozzá a floridai Miamiban és a mexikói Cancúnban.

A bevétel mindenesetre jól jön a Playboy magazint is kiadó vállalkozásnak, a Playboy Enterprises-nak, amely a külső csillogás ellenére bizony egyre komolyabb anyagi veszteségekkel küzd az utóbbi években.

http://bulvar.ma.hu/tart/cikk/da/0/64654/1/celeb/Dogos_fotok_Otven_eves_a_hires_cicileso_birodalma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése