2009. április 17., péntek

Tűzharcban lőttek le két magyart Bolíviában - Rózsa Flores Eduardo volt az egyik férfi


Három személyt agyonlőtt és kettőt őrizetbe vett a bolíviai rendőrség egy "terrorista bandából", amelynek tagjai állítólag Evo Morales államfő ellen akartak merényletet elkövetni. A bandának több magyar tagja volt. Egy bolíviai lap szerint Rózsa Flores Eduardo volt az egyik férfi, akit lelőttek.
Hugo Escobar a bolíviai fővárosban nyilatkozva elmondta azt is, hogy robbanóanyagot, nagy kaliberű fegyvereket és iratokat foglaltak le.

A Caracasban tartózkodó Evo Morales elnök maga úgy számolt be az esetről, hogy még előző nap adott utasítást a külföldi zsoldosok és bűntársaik letartóztatására, és csütörtökön kapta azt a tájékoztatást, hogy Santa Cruz városban, egy szállóban félórás lövöldözés zajlott le.

A bolíviai Santa Cruzban megjelenő El Deber című újság pénteki információi szerint a rendőrök a helyi Las Américas szállodában végrehajtott művelet során lőtték le Eduardo Rózsa Florest, Magyarosi Árpádot és Michael Martin Dwyert. A csütörtökön hajnalban lezajlott akció során őrizetbe vették Mario Tadicot és Toaso (?) Elődöt. Utóbbi és Magyarosi a hatóság közlése szerint magyar állampolgár, Dwyer ír, míg Rózsa és Tadic bolíviai.

A magyar külügyminisztérium egyelőre tájékozódik az ügyben, és későbbre ígért információkat, de társlapunk, a Fejér Megyei Hírlap több információt is közöl az áldozatról.

Rózsa Flores ugyanis korábban a Fejér Megyei Hírlap tudósítója volt. Egykor a délszláv háborúról, majd az azt követő Albániai eseményekről tudósított.

A magyar-bolíviai-horvát állampolgárságú férfi az Fejér Megyei Hírlap munkatásával, Tihanyi Tamássl közösen könyvet adott ki, amely Flores délszláv háborús tudósításait is tartalmazza.

http://www.zalaihirlap.hu/fooldal-legfrissebb_hirek/20090416_bolivia_lelottek_ket_magyart

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése