2009. április 15., szerda

Tűz egy lengyelországi hajléktalanszállón - 17 halott, 20 sérült

Kigyulladt egy hajléktalanszálló hétfőre virradó éjjel Lengyelországban és a bent lévők közül 17-en meghaltak, 20 embert pedig kórházban ápolnak.

Nemzeti gyásznapot
rendelt el keddre a lengyel államfő a hétfő hajnali tragikus tűzvész miatt. Az ország északnyugati részén lévő Kamien Pomorski városban 21 ember meghalt, másik 21 pedig megsérült, amikor teljesen leégett egy szegény családoknak és hajléktalanoknak ideiglenes otthont adó ház. A háromemeletes épületben hajnali 1-kor csaptak fel a lángok és - szemtanúk szerint - villámgyorsan elborították az egész házat. Amikor a tűzoltók megérkeztek, nemcsak a tüzet kellett oltaniuk, hanem például az ablakon át ledobott kisgyermekeket is elkapniuk.

A ház eredetileg munkásszállónak épült a hetvenes években, de már régóta elszegényedett családok és hajléktalanok ideiglenes szállásaként funkcionált. Az áldozatok közül többen akkor sérültek meg súlyosan, amikor a lángok elől menekülve valamelyik emeletről leugrottak.

A sérültek között van egy másfél éves kisfiú is. Az egyk hajléktalan szerint valószínűleg egyik társa cigarettázás közben elaludt és ez okozhatta a tűzvészt.

A tragédia, amelynek kiváltó oka egyelőre ismeretlen, az ország északnyugati részén fekvő Kamien Podolski városban történt. A tűzoltók szóvivője szerint többen akkor vesztették életüket vagy sérültek meg, amikor a lángok elől kiugrottak a három emeletes épület felső szintjeiről.

http://www.szon.hu/hirek/nemzetkozi/cikk/tuz-egy-lengyelorszagi-hajlektalanszallon---17-halott-20-serult/cn/news-20090413-10161735

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése