2010. május 21., péntek

Fa a helyi temetőből


Koporsóval sütött pizzák

Koporsókkal sütnek pizzát Nápolyban - legalábbis ezt gyanítja az olasz államügyészség.

A koporsók a helyi temetőből származnak, és fájukért ássák ki tolvajok. A hagyományos nápolyi pizza - amelyet csaknem 300 éve ötlöttek ki - ugyanis tölgyfatüzeléssel sül, a tölgy azonban elég drága, a koporsók pedig zömmel ebből készülnek.

A gyanú igazolására - mármint hogy jó pár kis pizzázó koporsóval süt - nyomozók figyelik a több ezer sütödét. Nápoly temetőjét gyakran fosztogatják tolvajok: tavaly mintegy ötezer virágcserepet loptak el belőle.

Hogy a koporsótolvajok a halottakat visszatemetik-e sírjukba, miután koporsójukat megkaparintották, arra nem tért ki az AFP francia hírügynökség.

http://bulvar.ma.hu/tart/cikk/dd/0/70144/1/bizarr/Koporsoval_sutott_pizzak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése