2009. augusztus 15., szombat

Egy napot élt a gázai emirátus ura


Szimplán őrültnek minősítette a Hamász belügyminisztériuma Abdel-Latif Msuzát, azt a szalafista vezetőt, aki pénteken kiáltotta ki az emirátust a Gázai öveztben. Híveivel a Hamász rendőrsége gyorsan végzett, az új emír is meghalt: egy nappal államának kikiáltása után egy robbanásban vesztette életét.

Egy robbanás végzet Isten Harcosainak a vezetőjével, a szalafista Abdel-Latif Muszával, alig egy nappal azután, hogy kikiáltotta az istenuralomra alapuló gázai emirátust. A bejelentés pillanatában a mecseten kívül mintegy száz, pakisztáni stílusú öltözéket viselő fegyveres tartott erődemonstrációt, ám nyomban le is csapott rájuk a Gázai övezetet ellenőrző Hamász rendőrsége. Az emirátus alapítói elbarikádozták magukat az épületben, tűzharc tört ki, amiben 13 fegyveres meghalt, és 85 ember megsebesültek, köztük polgári személyek, gyerekek is.

A Hamász egyik biztonsági tisztviselője, aki kérte neve elhallgatását, szombat reggel közölte, hogy a harcok során egy robbanásban meghalt Abdel-Latif Musza, a szalafista csoport vezetője. Az "Isten Harcosainak" színpadias akciója jól példázza, hogy vannak olyan iszlamista csoportok, amelyek az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz ideológiailag kötődve egy pánarab mozgalmat hirdetnek, szemben a Hamász palesztin nemzeti identitásával.

http://index.hu/kulfold/2009/08/15/egy_napot_elt_a_gazai_emiratus_ura/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése