2009. május 21., csütörtök

Meghalt a spanyol "blognagyi"


Kilencvenhét éves korában elhunyt a nemzetközileg "blognagyiként" ismert María Amelia López. Az idős asszony Kilencvenöt éves koromban című blogját 2006.december 23-án indította el, amikor betöltötte az említett kort.

Az internetes naplót unokájától kapta születésnapjára, hogy ne érezze magát olyan egyedül, miután barátnői kihaltak mellőle.
A blog hamarosan az egyik leggyakrabban látogatottá vált az interneten, amiért 2007-ben a Deutsche Welle német nemzetközi tévécsatorna neki ítélte a legjobb spanyol nyelvű blognak járó Best of Blogs-díjat.

Az idős asszony egy, az EFE spanyol hírügynökségnek adott interjúban elismerte, hogy internetfüggővé vált, elbűvölte őt az előtte ily módon megnyíló világ. Az is nagy örömmel töltötte el, hogy a világ minden tájáról írtak neki.

"Kedves internetes barátaim, ma töltöm be 95. évemet. María Ameliának hívnak, és Muxíában születtem 1911. december 23-án. Ma van a születésnapom, és az unokámtól kaptam ezt a blogot. Remélem, sokat írhatok és megoszthatom veletek egy korombeli öregasszony élményeit" - írta blogjának nyitóoldalán (http://amis95.blogspot.com/) María Amelia López.

http://www.metropol.hu/bulvar/cikk/407977

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése