2009. február 11., szerda

Merkel, mint Barbie-baba


Angela Merkel, Németország történetének első női kancellárja előtt kíván tisztelegni a Mattel játékgyártó cég azzal a múlt héten Nürnbergben, egy nemzetközi játékvásáron bemutatott Barbie-babával, amelyet a politikusról mintáztak.

Mézszőke vállig érő tincseket, fekete nadrágkosztümöt és lapos talpú cipőt visel az Angela Merkel által ihletett Kancellár Barbie, akinek köszönhetően újabb álompozíció került a divatbaba ez idáig is jelentős álláslistájára. "Világszerte rengeteg nő példaképe. Ő képviseli mindazt, amit az életben elérhetünk" - mondta Angela Merkelről a Mattel cég szóvivője, Stephanie Wegener.

A kancellár személyesen vett részt a nürnbergi vásár szerdai megnyitóján, ahol "felavatta" miniatűr képmását.

"Nem az a szándékunk, hogy élethű, kicsinyített mását készítsük el valakinek, mi nem Madame Tussaud panoptikuma vagyunk. Ez csupán egy baba, amely hasonlít rá és amellyel a tiszteletünket szeretnénk kifejezni" - mondta a szóvivő.

Barbie megalkotásának 50. évfordulóját ünnepli idén a Mattel játékgyártó cég, ez alkalomból készítették el a különleges babát, amelyet nem fognak sem eladni, sem kereskedelmi forgalomba hozni. A vállalat elmondása szerint egyelőre még nem tudják, hogy mi lesz a politikus Barbie sorsa a vásárt követően.

http://www.metropol.hu/gazdasag/cikk/360897

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése