2009. február 25., szerda

Edző lesz a következő svéd uralkodó férje


Régóta várt esküvőre készülődhet Svédország, miután az előzetes híreszteléseknek megfelelően bejelentették a trónörökös Viktória hercegnő eljegyzését. Az esküvőre 2010 nyarán kerül sor.
A svéd média már kedden arról számolt be, hogy a trónörökös hercegnő az alkotmány által előírt beleegyezés megszerzése után még aznap bejelenti eljegyzését Daniel Westlinggel.

„Daniellel az oldalamon biztonságban érzem magam" - mondta a királyi palota internetes honlapján közzétett videóban a 31 éves hercegnő. "Az évek alatt egyre erősebb lett a szerelmünk" - fűzte hozzá a mellette ülő vőlegény.

A bejelentés alkalmából a lánya kapcsolatát Westling polgári származása és hiányzó egyetemi képzése miatt ellenző XVI. Károly Gusztáv király is megszólalt. "Nagy nap ez a családunk számára. Nagyon jól megismertük Danielt, aki egy igazi úriember, komolyan és tisztességesen dolgozik. Komolyan veszi az életet" - mondta az uralkodó.

A jegyespár által tartott sajtótájékoztatón Viktória hercegnő bevallotta, hogy kapcsolatuk nem volt szerelem első látásra. A trónörökös szerint szerelmül egy nagyon szép és bensőséges barátságból fejlődött ki. A menyasszonya oldalán hivatalosan első alkalommal megjelenő 35 éves Westling bejelentette, hogy az esküvőt követően felhagy az üzleti élettel, és attól kezdve a koronahercegnőt támogatja munkájában.

A bejelentés alkalmából a lánykérés részleteiről is beszámolt a pár. "Egy nagyon szép nyári napon történt a Drottningholm palota parkjában, és én nagyon ideges voltam, hogy nemet mondhat" - mondta a vőlegény. "De én csak azt mondtam: igen, igen, igen" - vágott a jövendőbeli férj szavába Viktória.

A királyi párból és a kormány tagjaiból álló "államtanács" kedden adta beleegyezését a házassághoz. Károly Gusztáv király jóváhagyását sokáig kérdésesnek tartották, mivel nem volt elégedett a korábban személyi edzőként dolgozó Westlinggel, aki az utóbbi években sikeres fitnesszstúdió-láncot épített ki. Lánya azonban többször is visszautasította a király ellenvetéseit, és végig azzal érvelt, hogy joga van saját választásához.

A trónörökös és partnere tavaly költözött közös lakásba. Westling a nyilvános szereplést segítő képzésben részesült, és nyelvtudását is tökéletesíti. A jegyesek nyolc éve ismerték meg egymást, a vőlegény azonban csak az eljegyzés bejelentésével vehet részt a hercegnő hivatalos megjelenésein.

http://www.blikk.hu/sztarblikk/edzo-lesz-a-kovetkezo-sved-uralkodo-ferje-136844.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése