2010. január 30., szombat

Nem bánja, hogy végzett az életképes babákat gyilkolászó szörnyeteggel


Nem érez megbánást az abortuszdoktor megölése miatt Scott Roeder – írja a CNN. Az 51 éves kansasi férfi tavaly május 31-én gyilkolta meg Dr. George Tillert.
A wichitai klinikát működtető orvos azon néhányak egyike volt az Egyesült Államokban, akik az ellentmondásos kései procedúrát is hajlandóak voltak elvégezni – ezt a húsz hetesnél régebben állapotos anyáknál végrehajtott beavatkozást kevesen vállalják, mivel ilyenkor a baba már nagyrészt életképes.
„Minden jogi út lezárult, és ez az ember naponta gyilkolta a gyermekeket. Nem volt más választásom” – mondta Roeder a bíróság előtt, „A babák védelmében cselekedtem”.
Nem Roeder volt az első, aki megpróbálta beszüntetni Tiller praxisát: egy merényletet már túlélt, és klinikáját is érte már bombatámadás. A hatvanhét éves doktor páncélozott autóval járt, minden útjára saját testőre kísérte, és golyóálló mellényt viselt ruhája alatt. Roeder tökéletes higgadtsággal, nyugodt hangon válaszolt a bírák kérdéseire. Elmondta, hogyan tervezgette Tiller meggyilkolását: gondolt arra is, hogy autóval üti el, vagy távolabbról lövi le – így azonban mások is megsebesülhettek volna. Eszébe jutott, hogy karddal levágja a kezeit, így azonban másnak még átadhatta volna tudását és üzletét.
A lehetőségek számba vétele után döntött úgy, hogy a templomban végez vele, ahol az orvos nem számít támadásra. Roeder felmérte a terepet, majd május 31-én odasétált a hittársaival beszélgető evangélikus Tillerhez, és közvetlen közelről fejbe lőtte.
„Nem éreztem megbánást” – válaszolta Roeder a bíró kérdésére, „Megkönnyebbültem, hogy véget vethettem Tiller üzelmeinek”. A férfi 1992-ben tért meg egy tévés prédikátor hatására, és úgy véli, abortuszellenes elvei tökéletesen összhangban állnak vallási meggyőződésével. A bíróság előtt úgy nyilatkozott, egyedül akkor látja helyesnek a gyermek "elvetését", ha az anya élete abszolút veszélyben forog – de még ezt az ítéletét is túl enyhének találja, hiszen ez valójában a „Mennyei Atya döntése”. Roeder csodálta a korábban hasonló tettet elkövetőket, és frusztrálta, hogy az igazságszolgáltatás nem volt képes leszámolni Tillerrel – kétszer is próbálták ugyanis törvényszékileg elítélni az "abortuszdoktort", de egyik alkalommal sem jártak sikerrel.
A férfit elsőfokú gyilkossággal vádolják, melyért életfogytiglani börtönre, vagy akár halálbüntetésre is ítélhetik.

http://kuruc.info/r/8/54412/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése