2009. november 10., kedd

Megcsalta a feleségét, halálra kövezték


Halálra köveztek házasságtörés miatt egy 33 éves férfit a szomáliai Merka kikötővárosban, Mogadisutól délre - jelentette a BBC.

A brutális elrettentő ítéletet a radikális iszlamista al-Shabaab milícia hozta. A férfi terhes szeretőjét szintén halálra ítélték, de a kövezéssel megvárják gyermeke megszületését, akit majd a rokonoknak kell felnevelniük.
Sejk Sharif Ahmed, a szomáliai átmeneti kormány elnöke bírálta a megkövezést, és kijelentette, hogy a milícia eljárásának semmi köze az iszlámhoz.

Az Egyesült Államok terrorista szervezetként tartja számon az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez kötődő al-Shabaab milíciát. A csoport Szomália nagy területeit tartja ellenőrzése alatt, amelyeken az utóbbi években az iszlamista bíróságok már több, megkövezés által végrehajtandó halálos ítéletet hoztak. Különösen nagy feltűnést keltett egy 13 éves kislány - mint állítólagos házasságtörő - megkövezése Kismayo kikötővárosban, az ország déli részén. Egyik nagynénje tanúsága szerint az enyhén fogyatékos kislányt három férfi megerőszakolta.

http://hvg.hu/vilag/20091107_halalra_kovezett_hazassagtoro.aspx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése