2009. július 31., péntek

Zenével a klímaváltozás ellen


Az Európai Bizottság és az MTV zenecsatorna "Play to Stop – Europe for Climate" címmel közös kampánysorozatot hirdetett, mely a klímaváltozás következményeire hívja fel a fiatalok figyelmét.
A hat hónapos rendezvénysorozatban az unió 11 tagállamában számos koncertet, játékot és ismeretterjesztő programot rendeznek. A kampány csúcspontja a stockholmi Moby koncert, és a számos fellépőt felvonultató budapesti és koppenhágai koncert lesz, melyet az MTV is közvetít majd.

A Bizottság környezetvédelmi biztosa, Sztavrosz Dimasz szerint a klímaváltozás hatásai leginkább a fiatalokat érintik, ezért különösen fontos, hogy megfelelően tájékoztassák őket a klímaváltozás esetleges következményeiről és a megelőzés lehetőségeiről.

A júliustól decemberig tartó rendezvénysorozat keretein belül Bulgáriában, Csehországban, Dániában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Lengyelországban, Magyarországon, Németországban, Olaszországban, Romániában és Svédországban is lesznek különböző programok.

Az első koncertet, amelyen Moby is fellép, augusztus 20-án rendezik meg Stockholmban. Budapesten a szeptember 16-22. közötti Európai mobilitási hét alkalmával tartják meg a "Play to Stop" koncertet.

http://kultura.hu/main.php?folderID=951&articleID=286679&ctag=articlelist&iid=1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése