2010. augusztus 1., vasárnap

Tudósok vizsgálják Ozzy Osbourne-t


A veterán rockernek minden tudományos számítás szerint már rég halottnak kellene lennie. Tudósok most azt vizsgálják, hogy lehet egészséges a mai napig az évtizedekig önpusztító életet élő sztár.
Ozzy Osbourne tudományos vizsgálat alanya lett, a Black Sabbath egykori frontembere egyike azon keveseknek, akiknek génállományát amerikai tudósok vizsgálják meg, hogy új összefüggéseket találjanak a megélt évek száma és a gének minősége között.

Ozzy sokak szerint egy igazi csodalény, érthetetlen, hogyan lehet 62 évesen is életben, miután közel 40 éven keresztül masszív kábítószer-fogyasztó, alkohol- és gyógyszerfüggő volt. A rocker maga is azt vallja, hogy "isten kegyelméből élte meg ezt a kort", normál körülmények között már évtizedek óta halottnak kellene lennie.

A rocksztártól levett vérmintákat a következő három hónapban vizsgálatoknak vetik alá a tudósok, és azt remélik, hogy a génállományból rájönnek, miért élhetnek egyesek hosszabb és egészségesebb életet, mint mások.

A program kizárólag "extrém egészségügyi múlttal" rendelkező személyeket vizsgál, mert ők biztosíthatják a tudományos kísérlet sikerét.

http://kultura.hu/main.php?folderID=951&articleID=302537&ctag=articlelist&iid=1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése