2010. július 31., szombat

Obama és a brit kormányfő telefonon tárgyalt az olajszennyezésről


Barack Obama amerikai elnök szombaton telefonon közölte a brit kormányfővel, hogy "nem fűződik érdeke" az olajszennyezésért felelős BP "ellehetetlenítéséhez". David Cameron brit kormányfő hivatala arról számolt be, hogy a két politikus 30 perces telefonbeszélgetést folytatott: biztosították egymást arról, hogy bíznak az országaik közötti kapcsolatok szilárdságában. A két vezető megvitatta a Mexikói-öbölből kiindult súlyos olajszennyezés okozta válságot, amelynek következményeit az Atlanti-óceán mindkét felén érzik, részben a közvélemény, részben a politika oldaláról rájuk nehezedő nyomás súlya alatt.
"Obama elnök határozott véleményének adott hangot, hogy a BP egy multinacionális, globális cég és az olajszennyezés miatti elégedetlenségnek semmi köze a nemzeti identitáshoz" - hangzik Cameron hivatalának közleménye.

A brit miniszterelnök a BP-nek a brit, az amerikai és más országok gazdaságában betöltött fontos szerepét hangsúlyozta. Obama pedig leszögezte, hogy nem fűződik érdeke a BP értékének aláásásához.

Londonban bejelentették azt is, hogy Cameron hivatalba lépését követő első hivatalos egyesült államokbeli útjára július 20-án kerül sor.

http://www.mti.hu/cikk/483783/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése